Jan 2019
Alfred Nobels Bro

Alfred Nobels Bro

Bænkebroen over Frederiksholmsløbet
 
Cobe Architects har skabt en hel unik plads med en ”svungen” flot bænk som samtidig er en broforbindelse for gående, cyklister og biltrafik  i Københavns Sydhavn.
Et område som lige nu er under voldsom udvikling med bygning af spændende boliger som opføres imellem industrikomplekser.
Broen med den lange flotte teakbænk blev inden jul 2018 indviet for gående og cyklister.
Under broen er der en nøjagtig lysmarkering af broens søjler, leveret af Retail Reflexions,  denne sikkerhedsbelysning sikrer at kajaksejlere og andre sejlende  kan orientere sig ved passage under broen efter mørkets frembrud.
 
Retail Reflexions foreslog at Lumen Beam Medium fra Lumenpulse var det rigtige armatur til at løse opgaven. Lumen Beam LED armaturer fås fra 14 til 205 watt,  med et stort udvalg af optik- og LED systemer, her blev valgt en ovaltegnende optik for at få så lidt lysspild som muligt.
Lumenpulse har igennem årene lavet belysning på utallige broer, hvorfor der også er udviklet en særlig korrosionsbestandig overfladebehandling, og befæstelses beslag der kan modstå rystelser fra trafikken på broen.
Resultatet blev, som billederne viser, rigtig flot, og som forventet. Der er ingen tvivl om at når området bliver udbygget med Metro og broen bliver åbnet for biler om nogle år vil den komme til at spille en central rolle i beboernes hverdag.
 
Bygherre: Københavns Kommune.
Arkiteter: Cobe Architects.
Lysdesign: MOE A/S.
Billeder copyright: Retail Reflexions ApS.

Flere billeder

Share   
 

Find nyheder efter label

Find nyheder efter år