Jan 2019
Alfred Nobels Bro

Alfred Nobels Bro

Bænkebroen over Frederiksholmsløbet
 
Cobe Architects har skabt en hel unik plads med en ”svungen” flot bænk som samtidig er en broforbindelse for gående, cyklister og biltrafik  i Københavns Sydhavn.
Et område som lige nu er under voldsom udvikling med bygning af spændende boliger som opføres imellem industrikomplekser.
Broen med den lange flotte teakbænk blev inden jul 2018 indviet for gående og cyklister.
Under broen er der en nøjagtig lysmarkering af broens søjler, leveret af Retail Reflexions,  denne sikkerhedsbelysning sikrer at kajaksejlere og andre sejlende  kan orientere sig ved passage under broen efter mørkets frembrud.
 
Retail Reflexions foreslog at Lumen Beam Medium fra Lumenpulse var det rigtige armatur til at løse opgaven. Lumen Beam LED armaturer fås fra 14 til 205 watt,  med et stort udvalg af optik- og LED systemer, her blev valgt en ovaltegnende optik for at få så lidt lysspild som muligt.
Lumenpulse har igennem årene lavet belysning på utallige broer, hvorfor der også er udviklet en særlig korrosionsbestandig overfladebehandling, og befæstelses beslag der kan modstå rystelser fra trafikken på broen.
Resultatet blev, som billederne viser, rigtig flot, og som forventet. Der er ingen tvivl om at når området bliver udbygget med Metro og broen bliver åbnet for biler om nogle år vil den komme til at spille en central rolle i beboernes hverdag.
 
Bygherre: Københavns Kommune.
Arkiteter: Cobe Architects.
Lysdesign: MOE A/S.
Billeder copyright: Retail Reflexions ApS.

Flere billeder

Share   
Aug 2018
Vor Frue Kirke - Lyset skinner på korset 60 meter over gaden

Vor Frue Kirke - Lyset skinner på korset 60 meter over gaden

Retail Reflexions har leveret lys på toppen af Vor Frue Kirke i København.

Udfordringen var at et armatur der skal sidde 60 meter oppe i alt slags vejr skal have en robusthed og kvalitet som sikrer en årelang drift uden problemer. Valget faldt let på Lumenpulse produktet Lumenbeam. Denne armaturserie fås i en lang række størrelser, effekter og med forskellige optiske specifikationer, derfor var det ganske let ud fra geometrien at finde det produkt, der havde de helt rigtige optiske egenskaber, der præcist passede til opgaven. Den bestod i, med stor nøjagtighed, at belyse det forgyldte kors uden at der blev forurenet med lys alle andre steder.

Stryhn Electric A/S havde fået opgaven at levere og montere Lumenbeam Medium armaturerne. Med armaturerne monteret blev de rettet ind så kun korset blev belyst. Resultatet blev yderst tilfredsstilende og som forventet.Bygherre:

Vor Frue Kirke, Københavns Domkirke, https://www.domkirken.dk/

Installation Stryhn Electric A/S, http://www.stryhn.dk/

Billeder af kors coyright Stryhn Electric A/S. Af kirken: Wikimedia.org

Lumenbeam Medium: https://www.lumenpulsegroup.com/en/products/1036/lumenbeam-medium

Flere billeder

Share   
Jul 2016
Restaurant Musling bliver udsmykket

Restaurant Musling bliver udsmykket

Anders Selmer, chef for Restaurant Musling i København, ønskede at få lavet en spændende udsmykning både inden- og udendørs. Reatail Reflexions, fandt i samarbjede med Anders en belysning som kunne skabe den stemning som udsmykningen krævede.

Der blev anvendt udendørs vægmonterede armaturer fra sg. Indefor blev der anvendt Miniscoop fra TAL monteret med Soraa LED GU5,3 konstant strøm lamper med en Cri på 95 hertil anvendtes Soraa "Snapon" linser for at styre lyssætningen præcis som ønsket. Hele det indendørs anlæg blev styret af et lille Lutron 1-10 V trådløst styresystem som gjorde installationen i restauranten mindre kompliceret, og gav mulighed for at dæmpe lyset således at den ønskede stemning opnås.

Restaurant Musling: www.musling.net

Kunstudsmykning: Henrik Vibskov, www.henrikvibskov.com

Foto, copyright Retail Reflexions

 

Flere billeder

Dec 2015
Bryggebroen i København i nyt lys

Bryggebroen i København i nyt lys

Første installation med LumenTalk DMX styring i Skandinavien.

Retail Reflexions har i samarbejde med Kemp & Lauritzen A/S til Københavns Kommune leveret en ny avanceret belysning af Bryggebroen,  en cykel- og gangbro, der forbinder Fisketorvet og Islands Brygge. Broen blev bygget i 2006.

Til at løse opgaven blev der anvendt Lumenbeam Grande med RGBW og LumenTalk fra Lumenpulse. Lumenbeam er en serie af udendørs LED armatur der er blevet solgt til udendørs projekter over det meste verden i gennem de sidste 10 år.

Armaturerne fås i en lang række lumenpakker, hvidt lys, tunable white, RGB og RGBW.

I dette projekt udnyttede vi, at  LED sektionerne i armaturet kan styres individuelt og udstyres med forskellig optik, således at en særlig geometri, her undersiden af broen, kan belyses meget nøjagtigt.

Lumenpulse har udviklet et enestående kontrolsystem LumenTalk som betyder, at man kan sende styresignaler (Dali, 1-10V og DMX) direkte igennem forsyningskablerne til armaturet. Herved er styrekabler overflødiggjort.

Med denne løsning har Københavns Kommune nu fået alle muligheder for at lave lysscenarier tilpasset forskellige events der afholdes i byen. Herved får belysningen en vigtig rolle når bybilledet også om aftenen skal afspejle byens dynamik og puls.

Foto akreditering: Thomas Thomsen og Morten Bagger

Flere billeder

Share   
 

Find nyheder efter label

Find nyheder efter år